Možnosti zvýšení podílu rychle rostoucích dřevin v místní energetice vybrané obce - Pátková, Michaela (2013)
V bakalářské práci na téma " Možnosti zvýšení podílu rychle rostoucích dřevin v místní energetice vybrané obce" se zabývám otázkou, za jakých podmínek, by bylo možné zvýšení podílu rychle rostoucích dřev (RRD) v místní energetice obce Stržanov. V teoretické části shrnuji zejména informace o obnovitelných zdrojích energií a o pěstování rychle rostoucích dřevin, věnuji se také problematice ekologické stability krajiny, k níž produkce RRD přispívá, podnikatelskému plánu. Šetření v obci Stržanov bylo zaměřeno především na zjištění současné struktury zdrojů, otopů a postojů obyvatel k případnému zavedení nabídky rychle rostoucích dřevin pěstovaných na zemědělské půdě. Součástí praktické části je i výpočet rozlohy porostů RRD pro zásobení obce Stržanov a jejich vlivu na hodnotu koeficientu ekologické stability (KES)