Analýza kulturních hodnot v mezinárodním prostředí a její vliv na strategii organizace - Maštálková, Martina (2013)
Diplomová práce se zabývá rolí kulturních hodnot při mezinárodní spolupráci. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení pojmu kultura, jejími prvky, problematikou multikulturních týmů a kulturními dimenzemi. Praktická část se orientuje na mezinárodní neziskovou organizaci ERA. Obsahuje představení organizace včetně jejího vývoje a ekonomického významu, situační analýzu a marketingový mix. Nedílnou součástí této diplomové práce je výzkum. Cílem výzkumu je získání informací o názorech respondentů na organizaci samotnou, její myšlenky a hodnoty a o možných mezinárodních a kulturních bariérách.