Analýza organizační kultury výrobní firmy - Kolářová, Jana (2012)
Cílem této práce je analyzovat organizační kulturu výrobní firmy za účelem poskytnutí dostatečných podkladů pro následné rozhodování jednatele společnosti o jejím budoucím směřování. Jednotlivé metody byly využity s důrazem na pokrytí kvalitativního i kvantitativního postupu výzkumu, protože studovaný jev má multidimenzionální charakter. V práci je nastíněn současný stav řešené problematiky. Nově byla aplikována kombinace dotazníkového šetření Denison Organizational Culture Survey a skupinového rozhovoru založeného na poznatcích Edgara H. Scheina, což může být přínosem pro praktiky při úvaze o podobné analýze ve vlastní organizaci. V závěru práce lze nalézt diskusi hlavních zjištění, z nichž vycházejí doporučení pro firmu.