Analýza organizační kultury výrobní firmy - Kolářová, Jana; Nový, Ivan, 1956-; Chládová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této práce je analyzovat organizační kulturu výrobní firmy za účelem poskytnutí dostatečných podkladů pro následné rozhodování jednatele společnosti o jejím budoucím směřování. Jednotlivé metody byly využity s důrazem na pokrytí kvalitativního i kvantitativního postupu výzkumu, protože studovaný jev má multidimenzionální charakter. V práci je nastíněn současný stav řešené problematiky. Nově byla aplikována kombinace dotazníkového šetření Denison Organizational Culture Survey a skupinového rozhovoru založeného na poznatcích Edgara H. Scheina, což může být přínosem pro praktiky při úvaze o podobné analýze ve vlastní organizaci. V závěru práce lze nalézt diskusi hlavních zjištění, z nichž vycházejí doporučení pro firmu.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses