Mobilní aplikace pro pojištěnce - Kováč, Ondřej; Pavlíček, Luboš; Vacek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Diplomová práce se zabývá mobilními aplikacemi pro pojištěnce v segmentu neživotního pojištění. Hlavními cíli práce je vytvořit analýzu stávajících aplikací na trhu v České republice, odhalit jejich nedostatky, navrhnout novou aplikaci a tu následně realizovat a zpřístupnit pro pojištěnce všech pojišťoven. První kapitola práce je věnována definování pojmů, se kterými je později pracováno. Analýza stávající aplikací tvoří druhou kapitolu a je vytvořena na základě zkoumání funkcí existujících aplikací a jejich hodnocení uživateli a odbornou veřejností. Návrh nové aplikace je popsán ve třetí kapitole a k práci je přiložen také na doprovodném disku ve formě spustitelného HTML prototypu. Popis již realizované aplikace je zahrnut do další části třetí kapitoly a aplikace je dostupná ke stažení z tržiště Google Play a také je umístěna na přiloženém disku. Práce přináší vytvoření analýzy trhu s mobilními pojišťovacími aplikacemi, novou aplikaci dostupnou uživatelům a několik ze zkoumání vyplývajících doporučení pro společnosti, které by chtěly vytvořit vlastní aplikaci.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses