Analýza CSR v energetickom sektore - Sýkora, Martin (2013)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou spoločenskej zodpovednosti firiem v energetickom sektore. Práca je rozdelená na štyri kapitoly. V tej prvej autor popisuje základné pojmy týkajúce sa danej problematiky, približuje súčasné chápanie spoločenskej zodpovednosti podnikov z globálneho i európskeho pohľadu a samozrejme aj z pohľadu Českej republiky. Nechýba ani kritika, bariéry rozvoja a budúcnosť konceptu CSR. Druhá a tretia kapitola sa detailne venuje analýze CSR globálneho a regionálneho predstaviteľa z odvetvia energetiky pričom je dôraz kladený na ekonomický, sociálny aj environmentálny pilier spoločenskej zodpovednosti spolu so strategickými zámermi a inováciami. Posledná štvrtá kapitola porovnáva globálnu a regionálnu energetickú spoločnosť na základe všetkých troch oblastí CSR a nechýba taktiež konfrontácia oboch spoločností s realitou.