Analýza CSR v energetickom sektore - Sýkora, Martin; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou spoločenskej zodpovednosti firiem v energetickom sektore. Práca je rozdelená na štyri kapitoly. V tej prvej autor popisuje základné pojmy týkajúce sa danej problematiky, približuje súčasné chápanie spoločenskej zodpovednosti podnikov z globálneho i európskeho pohľadu a samozrejme aj z pohľadu Českej republiky. Nechýba ani kritika, bariéry rozvoja a budúcnosť konceptu CSR. Druhá a tretia kapitola sa detailne venuje analýze CSR globálneho a regionálneho predstaviteľa z odvetvia energetiky pričom je dôraz kladený na ekonomický, sociálny aj environmentálny pilier spoločenskej zodpovednosti spolu so strategickými zámermi a inováciami. Posledná štvrtá kapitola porovnáva globálnu a regionálnu energetickú spoločnosť na základe všetkých troch oblastí CSR a nechýba taktiež konfrontácia oboch spoločností s realitou.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses