Náklady na reprezentaci z pohledu daně z příjmů právnických osob - Veselá, Lucie (2012)
Cílem diplomové práce je zhodnocení dosavadní právní úpravy nákladů na reprezentaci jakožto daňově neuznatelných nákladů a jejich komparace s náklady na propagaci a sponzoring, přičemž právě tyto druhy nákladů jsem si vybrala z důvodu jejich možné zaměnitelnosti či podobnosti s náklady na reprezentaci. Po zhodnocení dosavadní legislativy v této oblasti se v práci soustředím na otázku opodstatnění těchto nákladů jakožto daňově neuznatelných a také na vytyčení hranice mezi výše zmíněnými skupinami nákladů, přičemž v práci vycházím ze současného stavu české právní úpravy, literatury, judikatury a zahraniční právní úpravy v Německu a ve Velké Británii.