Náklady na reprezentaci z pohledu daně z příjmů právnických osob - Veselá, Lucie; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem diplomové práce je zhodnocení dosavadní právní úpravy nákladů na reprezentaci jakožto daňově neuznatelných nákladů a jejich komparace s náklady na propagaci a sponzoring, přičemž právě tyto druhy nákladů jsem si vybrala z důvodu jejich možné zaměnitelnosti či podobnosti s náklady na reprezentaci. Po zhodnocení dosavadní legislativy v této oblasti se v práci soustředím na otázku opodstatnění těchto nákladů jakožto daňově neuznatelných a také na vytyčení hranice mezi výše zmíněnými skupinami nákladů, přičemž v práci vycházím ze současného stavu české právní úpravy, literatury, judikatury a zahraniční právní úpravy v Německu a ve Velké Británii.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses