Daňové aspekty používání automobilu v podnikání - Jíša, Pavel (2012)
Cílem této práce je shrnout především daňové aspekty používání automobilu v podnikání v ČR - z hlediska daně z příjmů, daně z přidané hodnoty a silniční daně. Zároveň se práce zaměřuje i na nedaňové povinnosti podnikatele jakožto provozovatele vozidla. Nechybí ani zhodnocení současné právní úpravy v ČR s možnými návrhy do budoucna. Nejzajímavějším daňovým aspektem je pak využití rozdílných daňových podmínek při dovozu automobilu z Dánska.