Mezinárodní pronájem pracovní síly z daňového hlediska - Mužíková, Tereza; Marková, Hana, 1950-; Vybíral, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato diplomová práce je věnována daňové problematice mezinárodního pronájmu pracovní síly a jejím cílem je shrnutí této oblasti do uceleného přehledu. V institutu mezinárodního pronájmu pracovní síly se setkáváme s třístranným vztahem, kde zaměstnanec je pronajat svým právním zaměstnavatelem ekonomickému zaměstnavateli, který užívá plodů a užitků z jeho práce. Práce je členěna do pěti kapitol, kdy první dvě kapitoly vymezují současnou situaci a obecné pojmy. Třetí kapitolu lze považovat za stěžejní. Jsou v ní popsány daňové dopady na straně pronajatého zaměstnance a na straně ekonomického zaměstnavatele. Daňové dopady jsou u právního zaměstnavatele zmíněné pouze v souvislosti se vznikem stálé provozovny. Následující kapitola pojednává o častém problému, který se objevuje v praxi, a tím je záměna institutu pronájmu pracovní síly za smlouvu o dílo. Poslední kapitola se zaobírá některými aspekty pronájmu pracovní síly ve Spolkové republice Německo.
Vedoucí práce: Hana Marková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses