Reálné využití metod operačního výzkumu ve spojení s logistickými technologiemi - Fesenko, Anastasiya; Kuncová, Martina, 1974-; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tématem této diplomové práce je reálné využití metod operačního výzkumu ve spojení s logistickými technologiemi. Cílem práce je ukázat, jak lze optimalizační a simulační metody aplikovat a dále posoudit, jsou-li tyto metody vhodnými nástroji při uplatnění jednotlivých logistických technologií. Byly rozebrány následující logistické technologie: Just in Time, Kanban, Cross-Docking a Hub and Spoke. Mezi použité matematické nástroje patří: modely smíšeného lineárního programování, distribuční úlohy, metody vícekriteriálního hodnocení variant a simulační modely. Na základě matematických modelů byly vyřešeny čtyři příklady zavedení nových technologií nebo analýzy již fungujících systémů.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses