Analýza efektivnosti BI systémů s použitím databáze Oracle 10g - Řeháček, Tomáš; Pour, Jan; Kovář, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Hlavním cílem diplomové práce je poskytnout rady a doporučení ke zvýšení efektivity systémů Business Intelligence s použitím databáze Oracle. Konkrétnějším zaměřením práce je optimalizace ETL procesů a objektů v datovém skladu. Ke splnění definovaného cíle jsou provedeny testy pro porovnání různých optimalizačních technik, které jsou založeny na běžně řešených úlohách v datových skladech, a dále podpořeny publikacemi významných autorů v oboru. Druhým cílem práce je implementace vhodných optimalizačních technik do reálného ETL procesu, za účelem zvýšení jeho efektivity. Následně jsou porovnány a změřeny provedené změny, na základě metrik definovaných pro ETL proces, a požadavků od zadavatele úlohy. K dosažení druhého cíle jsou použity optimalizační techniky, představené v rámci cíle hlavního. Přínos diplomové práce spočívá v představení nejdůležitějších optimalizačních technik a rad, který by měl každý vývojář znát a umět efektivně používat. Další přidanou hodnotu tvoří autorovi praktické zkušenosti ze správy reálného datového skladu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses