Využití dynamických simulací ve strategickém managementu - Seres, Csaba (2013)
Hlavným predmetom práce je štúdium teoretických a praktických aspektov dynamického modelovania v strategickom manažmente. V úvode je čitateľ oboznámený s teóriou, ktorá obsahuje rešerše odbornej literatúry a iných zdrojov a teoretické východiská, ktoré sú použité v praktickej časti práce. Metodológia obsahuje popis metód, ktoré budú použité v praktickej časti práce. Praktická časť práce obsahuje postup kalibrácie a validácie modelu balanced scorecard, citlivostnú analýzu, a dopad rôznych scenárov a politík podniku na výsledný zisk, popr. iné ukazovatele výkonnosti podniku. Na záver navrhuje perspektívne riešenie využitia modelu balanced scorecard v budúcnosti