Popis a postup založení ICT SSC - Pucholt, Vladimír (2013)
Diplomová práce se zabývá tématikou center sdílených služeb. Cílem této práce je popsat ICT SSC a navrhnout formalizovaný postup založení ICT SSC v České republice. Pro dosažení cíle je práce rozdělena na dvě části. V první části je představen teoretický rámec center sdílených služeb. Znalosti načerpané v první části jsou využity v části druhé. Druhá část představuje formalizovaný postup založení ICT centra sdílených služeb a případovou studii. Případová studie vychází z reálného projektu, který realizovala mezinárodní skupina maloobchodního prodeje. Přínos práce spočívá v podání uceleného popisu problematiky a ve skloubení teorie a praxe.