SaaS ve web designu - Míka, Filip (2013)
Cílem práce je zhodnotit, zda nabídka současného trhu SaaS je schopna naplnit požadavky web designu vhodnou dodávkou IT podpory jeho aktivit. V teoretické části je definován model web designu, na jehož principech jsou identifikovány funkční požadavky jeho akti-vit. V další části je představen koncept výzkumu -- předmět hodnocení (tj. IT podpora do-dávaná jako SaaS podporující web design) a proces hodnocení. Výsledky výzkumu ukazují, že současná nabídka trhu SaaS je schopna naplnit požadavky web designu v oblastech, ve kterých SaaS řešení nabízí web designérům zásadní přidanou hodnotu oproti on-premise aplikacím.