Ekonometrická analýza dopadu regulačního poplatku na délku pobytu v nemocnici - Junga, Přemysl; Zouhar, Jan, 1982-; Školuda, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato práce zkoumá vliv zavedení zpětného proplácení regulačního poplatku v r. 2009 v krajských zdravotnických zařízeních na dobu hospitalizace. Analýza se zaměřila na zařízení akutní a následné péče a je provedena pomocí metody difference in differences. U zařízení akutní péče bylo zjištěno zvýšení doby hospitalizace o 0,5-1 % a u zařízení následné péče okolo 8-12 %. Tyto vztahy mohou být narušeny zavedením DRG systému v ČR, jeho vliv může být nerovnoměrně rozložen mezi zasaženou a kontrolní skupinou.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses