QoS v síti VŠE - Kalina, Tomáš; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této diplomové práce je analýza a nasazení QoS v počítačové síti Vysoké školy ekonomické v Praze (dále VŠE). V práci jsou popsány hlavní technologie QoS se zaměřením na technologii Diffserv a jejich možnosti nasazení s použitím dostupných síťových zařízení v počítačové síti VŠE. Následně jsou diskutovány potřeby jednotlivých síťových služeb na kvalitu služby s dělením do různých tříd provozu podle priority. V práci jsou vysvětleny přínosy a nevýhody nasazení QoS v prostředí VŠE s ohledem na drátovou i bezdrátovou část. V praktické části jsou doporučení aplikována na produkční síť a následně vyhodnocen přínos úprav.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses