Evropský region Dunaj – Vltava jako specifická forma přeshraniční spolupráce - Králová, Lucie; Horáček, Jiří, 1964-; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá tématem přeshraniční spolupráce, zaměřuje se na nový trilaterální Evropský region Dunaj -- Vltava založený v roce 2012 a analyzuje možnosti využití nástroje přeshraniční spolupráce - ESÚS. V teoretické části je popsán rozvoj přeshraniční spolupráce, její formy a nástroje. Praktická část se věnuje přímo danému makroregionu -- hodnocení strategických dokumentů v rámci přípravné fáze, samotnému založení, analýze současné situace a přípravám již konkrétních projektů přeshraniční spolupráce. Práce také obsahuje názory představitelů všech partnerských regionů, kde jednou ze stěžejních otázek je právě možnost pro budoucí využití ESÚS.
Vedoucí práce: Jiří Horáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses