Vytvoření metodiky řízení internetového obchodu – principy, role, nástroje pro řízení eshopu - Košák, Vojtěch (2013)
Práce je zaměřena na internetové obchodování a internetové obchody. Cílem této práce je vytvoření metodiky řízení internetového obchodu a charakteristika specifik internetového obchodování v České republice. Práce metodikou definuje interní faktory v organizaci, principy, praktiky, činnosti, role a nástroje pro řízení internetového obchodu Pro vytvoření metodiky je použita kategorizace a struktura metodik budování informačních systémů. Metodika řízení internetového obchodu je nejprve kategorizována, čímž je obsahově vymezena, a poté na základě jednotlivých prvků metodiky obsahově naplněna částečně na základě osobní zkušenosti autora. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. V první z nich se věnuji elektronickému obchodování v obecné rovině a poskytuji základní informace, charakteristiky a specifika tohoto obchodování. Ve druhé kapitole detailněji rozebírám specifika českého elektronického obchodování a jeho odlišností od globálních aspektů. Třetí kapitola poté obsahuje samotnou metodiku řízení internetového obchodu. V té je metodika nejprve definována a vymezena, a poté obsahuje v podkapitolách její jednotlivé elementy, respektive prvky metodiky.