Informační strategie neziskové organizace - Procházka, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Basch, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem diplomové práce je vytvoření informační strategie pro neziskovou organizaci, která ji označí za přínosnou a ze získaných zkušeností určit teoretické poznatky, které nebyly zřejmé na počátku práce a které jsou dle autora práce zobecnitelné. Tvorba vzniku informační strategie je navržena speciálně pro prostředí nadace OSF a vychází z metodik MMDIS a COBIT a z rámce pro tvorbu informační strategie analytické společnosti Gartner. Pohled těchto přístupů na tvorbu informační strategie je zpracován v teoretické části, sběr vstupních informací pro tvorbu informační strategie v první polovině analytické části a samotná informační strategie v polovině druhé. Závěr se zabývá zpětnou vazbou nadace a jmenuje potenciálně zobecnitelné zjištění. Mimo těchto zjištění spočívá přínos práce v zapsání postupu reálné tvorby informační strategie v prostředí české nadace o velikosti malé firmy, včetně zpětné její vazby. Může tak být inspirativní pro jiné prakticky zaměřené práce nebo vstupem pro práce teoretické, zaměřené na informační technologie v českém neziskovém sektoru nebo na problematiku informačních strategií.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses