Vliv externích fotbalových soutěží na vyrovnanost domácích fotbalových lig - Kozlov, Vitalij; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Ščiklin, Alexandr, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Práce se zabývá vlivem evropských pohárových soutěží na vyrovnanost domácích lig. Rozebírá význam soutěžní vyrovnanosti ve sportovních ligách a její ovlivňování prohlubujícími se rozdíly v ekonomické síle mezi kluby. V praktické části jsou představena specifika anglické, německé a španělské nejvyšší fotbalové soutěže. Pozornost je věnována rozdílům ve struktuře a výši výnosů klubů jak v rámci jedné soutěže, tak i mezi jednotlivými ligami. V práci je provedena analýza vlivu účasti evropských soutěží na celkové výnosy klubů. Prověřeno také bude, zda je s růstem výnosů spojen pokles soutěžní vyrovnanosti.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses