Aplikace metod vícekriteriálního rozhodování při volbě financování nemovitosti - Klasová, Petra; Kuncová, Martina, 1974-; Lízalová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Nejdůležitějším hlediskem, které je uvažováno při rozhodování, zda investovat do vlastního bydlení, je cena zvolené nemovitosti a způsob jejího financování. Cílem této diplomové práce je snaha o vytvoření kompletního přehledu produktů vhodných na financování koupě nemovitosti, využití metod vícekriteriálního hodnocení variant při hodnocení těchto produktů a zkoumání vhodnosti jednotlivých metod. Cílem je teoretický popis a praktická analýza nejen základních hypotečních úvěrů, ale i řádných a překlenovacích úvěrů ze stavebního spoření. Jádrem práce jsou čtvrtá a pátá kapitola, v nichž jsou k dispozici výsledky jednotlivých metod vícekriteriální optimalizace použitých k uspořádání a hodnocení jednotlivých variant zvoleného typu úvěru na bydlení. V závěru páté kapitoly je zvolen obecně nejlepší produkt.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses