Interkulturní komunikace a spolupráce ČR - USA - Novotná, Alena (2012)
Předmětem diplomová práce "Interkulturní komunikace a spolupráce ČR-USA" byla identifikace interkulturních rozdílů mezi ČR a USA, nalezení rozdílných bodů, které je třeba při vzájemné interakci obou zemí respektovat, a na základě toho poskytnout doporučení pro efektivní komunikaci a spolupráci české straně. Pozornost byla věnována vytvoření amerických kulturních standardů z českého pohledu, které byly sestaveny jednak na základě strukturovaných dotazníků a rozhovorů, tak i vlastní zkušenosti s americkou kulturou. Teoretická část je věnována objasnění pojmů z interkulturního managementu a psychologie. Pozornost byla věnována také kulturním standardům a dimenzím, které publikovali jiní autoři. Výstupem práce jsou rady a doporučení lidem, kteří spolupracují nebo v budoucnu hodlají spolupracovat s Američany.