Interkulturní komunikace a spolupráce ČR - USA - Novotná, Alena; Nový, Ivan, 1956-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Předmětem diplomová práce "Interkulturní komunikace a spolupráce ČR-USA" byla identifikace interkulturních rozdílů mezi ČR a USA, nalezení rozdílných bodů, které je třeba při vzájemné interakci obou zemí respektovat, a na základě toho poskytnout doporučení pro efektivní komunikaci a spolupráci české straně. Pozornost byla věnována vytvoření amerických kulturních standardů z českého pohledu, které byly sestaveny jednak na základě strukturovaných dotazníků a rozhovorů, tak i vlastní zkušenosti s americkou kulturou. Teoretická část je věnována objasnění pojmů z interkulturního managementu a psychologie. Pozornost byla věnována také kulturním standardům a dimenzím, které publikovali jiní autoři. Výstupem práce jsou rady a doporučení lidem, kteří spolupracují nebo v budoucnu hodlají spolupracovat s Američany.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses