Podnikatelský záměr založení ekofarmy v České republice - Soshnikova, Ksenia; Valentová, Jana; Machová, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této diplomové práce je připravit podnikatelský záměr pro založení ekofarmy v České republice. Rodinný podnik má produkovat kvalitní zemědělské produkty, jako jehněčí maso, biomléko a další mléčné výrobky. Vedle tohoto zaměření bude podnik provozovat i ubytovací a stravovací služby ve čtyřhvězdičkovém penzionu s vlastní restaurací. Teoretická část práce je zaměřena na objasnění pojmu podnikání a opodstatnění potřeby tvorby podnikatelského plánu. Další kapitoly jsou věnovány udržitelnému rozvoji, ekoagroturistice a její návaznosti na ekologické zemědělství. V kapitole ekologické zemědělství jsou vysvětleny jeho základní principy a představen průřez historií a legislativou. Praktická část obsahuje podnikatelský plán, který byl založen na výsledcích provedené situační analýzy. Návrh podniku je rozdělen na obecný popis podniku, marketingovou a finanční část.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses