Role ICT při zajištění udržitelného rozvoje - Müller, Pavel; Buchalcevová, Alena, 1958-; Basl, Josef, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se dále zabývá problematikou zajišťování udržitelného rozvoje prostřednictvím ICT a to především se zaměřením na následné využití těchto teoretických poznatků při zavádění Green ICT do praxe malých a středních společností v rámci České republiky. Tato práce se zaměřuje na dosažení pěti dílčích cílů, kterými jsou: Teoretické ukotvení celé problematiky Green ICT ve vztahu k malým a středním společnostem v České republice, Analýza možných dopadů ICT na udržitelný rozvoj životního prostředí, Analýza dostupných metodik a způsobů zavádění Green ICT a principů udržitelnosti do společností, Hodnocení jednotlivých Green ICT opatření z různých hledisek za účelem výběru opatření vhodných pro následnou implementaci a Stanovení metodického postupu zavádění nejvýznamnějších Green ICT opatření do praxe. Dosažením těchto dílčích cílů je následně indikováno dosažení hlavního cíle práce, kterým je specifikace metodického rámce pro výběr a hodnocení vhodného Green ICT opatření a stanovení postupu jeho následné implementace do praxe. Hlavním prostředkem pro dosažení cílů této diplomové práce je důkladná analýza dostupných a dostatečně aktuálních informačních zdrojů zaměřujících se na problematiku Green ICT a udržitelného rozvoje, která je doplněna o autorovo expertní hodnocení jednotlivých opatření Green ICT. Tuto diplomovou práci je možné rozdělit na dvě části. V první z nich jsou důkladně analyzovány dostupné informační zdroje a na jejich základě je následně realizováno teoretické uchopení problematiky. V druhé části je poté specifikován vlastní přínos práce prostřednictvím rozboru a hodnocení jednotlivých Green ICT opatření doplněných o jejich metodický postup zavedení.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses