Trh současného výtvarného umění - Pavlíčková, Eva (2013)
Tato práce "Trh současného výtvarného umění" se zabývá arts marketingovými procesy srovnatelných komerčních galerií, zaměřených na mladé české umění. Teoretická část je zaměřena na arts marketing a jeho uplatnění v kultuře. V praktické části jednotlivé marketingové činnosti zkoumám pomocí expertních rozhovorů, a dále je pak pomocí konkurenční analýzy srovnávám s galerií Dvorak sec contemporary. Cílem této práce je srovnání a poměření jednotlivých marketingových procesů konkurenčních galerií působících na trhu se současným výtvarným uměním.