Systémový model pro analýzu rozhodování žadatelů projektu CzechEkoSystem - Polák, Petr (2013)
Systémová dynamika představuje přístup sloužící k pochopení chování komplexních systémů. Tato diplomová práce se zaměřuje na simulační model, vycházející z principů systémové dynamiky a řešící problém nedostatečného počtu kandidátů, kteří splňují podmínky projektu stanovené vládní agenturou CzechInvest. Tento projekt s názvem CzechEkoSystem je převážně zaměřen na efektivní rozvoj malých a středních podniků s inovativním podnikatelským záměrem. Tato práce začíná popisem základních teoretických poznatků ze systémové dynamiky, a to včetně konkrétních nástrojů systémových modelů, prostřednictvím nichž je popsán simulační model. Poté práce pokračuje představením klíčových pojmů souvisejících s projektem CzechEkoSystem. V závěru jsou prezentovány výsledky a doporučení vedoucí ke zvýšení seznamu inovativních malých a středních podniků s ambicí přihlášení se do projektu CzechEkoSystem.