Právní aspekty a praktické dopady posuzování shody výrobků - označení shody CE - Cervanová, Iva; Boháček, Martin, 1947-; Vavrečka, Jan, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá odstraňováním technických překážek obchodu ze zbožím pomocí harmonizace základních požadavků na výrobky - zejména právními aspekty a praktickými dopady posuzování shody výrobků a označením shody CE. Cílem práce je zjistit, jaký je hlavní účel označení CE a zda svou roli skutečně plní. Druhým cílem je zjistit, jak v praxi vypadá proces posuzování shody. Třetím cílem je zjistit, jak je organizován dozor nad výrobky a nakolik je dozor efektivní. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola se zabývá situací, která panovala před zavedením označení. Ve druhé kapitole popisuji legislativní úpravu systému značení. Ve třetí kapitole zkoumám význam označení a jeho vnímání jednotlivými subjekty. Čtvrtá kapitola je věnována procesu posuzování shody. Tématem páté kapitoly je dozor nad trhem. Závěrečná šestá kapitola zkoumá problémy, které jsou se systémem značení spojeny.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses