Analýza přístupu firem ke společenské odpovědnosti v porovnání s požadavky standardu GRI - Bláhová, Veronika; Plášková, Alena, 1949-; Hykš, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou plnění požadavků standardu GRI (Global Reporting Initiative) ve vybraných firmách. Standard GRI je považován za mezinárodně uznávaný nástroj pro tvorbu zpráv o společenské odpovědnosti (CSR -- Corporate Social Responsibility). Teoretická část je nejprve zaměřena na charakteristiku konceptu společenské odpovědnosti firem a na oblasti, které zahrnuje a dále přibližuje různé možnosti hodnocení aktivit na poli CSR. Největší prostor je věnován standardu GRI a jeho nejaktuálnější verzi pokynů pro reportování G3.1. Tyto pokyny jsou podkladem pro analýzu a vyhodnocení zpráv o společenské odpovědnosti. Výsledkem analýzy je nalezení nedostatků a shrnutí významných kroků, které by měly být pro firmy vodítkem, jak lépe a efektivněji přistupovat k reportingu.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses