Porovnání interního a externího zajištění celních služeb ve společnosti Siemens, s.r.o. - Baumrt, Tomáš; Novák, Radek, 1960-; Moravcová, Renata; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá způsobem zajištění celního řízení ve společnosti Siemens, s.r.o. Jejím cílem je navrhnout efektivní zajištění celního řízení ve společnosti prostřednictvím interní celní deklarace, stanovit varianty implementace celního softwaru SIECUS s ohledem na možné využití v ostatních společnostech skupiny Siemens v ČR, a vyhodnotit důsledky aplikace těchto variant v porovnání se současným řešením, kterým je externí zajištění celních služeb. V teoretické části práce je zpracována celní problematika se zaměřením na elektronické celní řízení. Praktická část obsahuje porovnání interního a externího zajištění celního řízení, z čehož jsou vyvozena doporučení pro budoucí zajištění celního řízení ve společnosti Siemens, s.r.o. Práce bere v úvahu i využití interní celní deklarace v ostatních společnost Siemens v ČR a z toho plynoucí dopady na koncern Siemens.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses