Personálny controlling - Kolesárová, Ľudmila; Šikýř, Martin, 1974-; Zíková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Práca charakterizuje controlling ako nástroj merania efektivity procesov. Vysvetľuje dôvody a predpoklady jeho vzniku. Ďalej sa zaoberá možnosťami jeho aplikácie do personálneho riadenia, pričom popisuje jednotlivé personálne procesy a objasňuje metódy personálneho controllingu. Cieľom je nájsť vhodné postupy merania efektivity jednotlivých personálnych procesov ako aj personálneho riadenia ako celku. Následne je vybraný podnik Key Plastics Janovice, ktorý do istej miery uplatňuje personálny controlling. V práci sú hľadané možnosti využitia metód personálneho controllingu v spoločnosti pri zachovaní existujúcich procesov. Je navrhnutý model Balanced Score Card pre personálne riadenie ako súhrnný nástroj na vyhodnocovanie efektivity využívania ľudských zdrojov a starostlivosti o ne.
Vedoucí práce: Martin Šikýř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses