Aplikace systémové dynamiky v managementu zdravotnického zařízení - Kastner, Pavel; Mildeová, Stanislava, 1959-; Palivoda, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
V současné době, charakterizované stále se zvyšující složitostí sociálně-ekonomických systémů, se rozhodování v pozicích vrcholného managementu společností stává čím dál tím obtížnějším. Přestože je informačním a komunikačním technologiím v podnikové sféře věnována stále větší a větší pozornost a organizace shromažďují nebývalé množství velmi detailních dat ze všech oblastí, uniká mnohdy jejich skutečný význam. Data, informace a znalosti, skrze které dochází ke skutečnému porozumění příčin chování pozorovaného systému, jsou základem schopnosti předvídat zítřejší dopady dnešního rozhodování. Tato práce si klade za cíl objasnit podstatu dat, informací a znalostí v organizaci jako podkladu k rozhodování a poukázat na nezbytnost systémového vnímání pro vytváření účelných a účinných rozhodnutí. Součástí práce je návrh modelově orientovaného systému pro podporu rozhodování, který vysvětluje mechanismy vykazování objemu péče ve zdravotnickém zařízení s více odděleními. Model by měl usnadnit porozumění fungování nemocnice laickou veřejností, a zároveň respektovat obecnou podstatu fungování zdravotnických zařízení tak, aby vytvořil základ pro tvorbu robustního modelově orientovaného systému pro podporu rozhodování managementu.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses