Mediace a rozhodčí řízení jako způsoby mimosoudního řešení spotřebitelských sporů v ČR a vybraných státech Evropské Unie - Černá, Michaela (2013)
Tématem bakalářské práce je mediace a rozhodčí řízení jako způsoby mimosoudního řešení spotřebitelských sporů. V části věnované České republice se práce zabývá základní charakteristikou mediace a rozhodčího řízení a také analyzuje platné právní úpravy těchto způsobů řešení sporů. Další část práce seznamuje s vybranými státy Evropské unie, kterými jsou Belgie, Německo a Rakousko. V kapitolách věnovaných těmto státům dochází především k zaměření se na platnou právní úpravu mediace a rozhodčího řízení a jejich orientaci na spotřebitele. V poslední části bakalářské práce jsou porovnány shodné a rozdílné rysy mediací a rozhodčích řízení v těchto státech.