Mediace a rozhodčí řízení jako způsoby mimosoudního řešení spotřebitelských sporů v ČR a vybraných státech Evropské Unie - Černá, Michaela; Hásová, Jiřina, 1954-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tématem bakalářské práce je mediace a rozhodčí řízení jako způsoby mimosoudního řešení spotřebitelských sporů. V části věnované České republice se práce zabývá základní charakteristikou mediace a rozhodčího řízení a také analyzuje platné právní úpravy těchto způsobů řešení sporů. Další část práce seznamuje s vybranými státy Evropské unie, kterými jsou Belgie, Německo a Rakousko. V kapitolách věnovaných těmto státům dochází především k zaměření se na platnou právní úpravu mediace a rozhodčího řízení a jejich orientaci na spotřebitele. V poslední části bakalářské práce jsou porovnány shodné a rozdílné rysy mediací a rozhodčích řízení v těchto státech.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses