Komparace stavu pracovní spokojenosti zaměstnanců vybraných finančních úřadů - Kouřimová, Tereza (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou pracovní spokojenosti zaměstnanců Finančního úřadu v Plzni a Finančního úřadu v Tachově. Cílem práce je srovnat stav pracovní spokojenosti zaměstnanců na jednotlivých finančních úřadech. V teoretické části je popsáno, co je to vlastně pracovní spokojenost, jaké hlavní faktory ji ovlivňují a proč je nejen pro finanční úřady důležitá. Dále je zde vysvětlen pojem motivace pracovního jednání, její vztah k pracovnímu výkonu zaměstnance a její zdroje. Poté následuje vymezení pojmu stimulace pracovníků a s ní spojené stimulační prostředky. Praktická část se skládá z charakteristiky Finančních úřadu v Plzni a Finančního úřadu v Tachově, z výsledků empirického šetření, ověření stanovených hypotéz a z návrhů na opatření pro jednotlivé finanční úřady.