Komparace stavu pracovní spokojenosti zaměstnanců vybraných finančních úřadů - Kouřimová, Tereza; Jarošová, Eva, 1955-; Jelínková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou pracovní spokojenosti zaměstnanců Finančního úřadu v Plzni a Finančního úřadu v Tachově. Cílem práce je srovnat stav pracovní spokojenosti zaměstnanců na jednotlivých finančních úřadech. V teoretické části je popsáno, co je to vlastně pracovní spokojenost, jaké hlavní faktory ji ovlivňují a proč je nejen pro finanční úřady důležitá. Dále je zde vysvětlen pojem motivace pracovního jednání, její vztah k pracovnímu výkonu zaměstnance a její zdroje. Poté následuje vymezení pojmu stimulace pracovníků a s ní spojené stimulační prostředky. Praktická část se skládá z charakteristiky Finančních úřadu v Plzni a Finančního úřadu v Tachově, z výsledků empirického šetření, ověření stanovených hypotéz a z návrhů na opatření pro jednotlivé finanční úřady.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses