Hodnocení investičního záměru Gumotex, a.s. - Kuklínek, Jan (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením investičních projektů. Existuje mnoho metod hodnocení investic, tato práce se bude zabývat hlavně těmi nejdůležitějšími. Největší důraz bude kladen na čistou současnou hodnotu, vnitřní výnosové procento, index čisté současné hodnoty a diskontovanou dobu návratnosti. S problematikou hodnocení investic je také spojeno jejich financování, kterým se bude práce také zabývat. Teoretické poznatky uvedené v teoretické části poté budou aplikovány v praktické části. V této části bude hodnocen konkrétní reálný investiční záměr. K jeho zhodnocení budou využity metody uvedené v teoretické části. Práce se zaměří na komplexní hodnocení s respektováním vzájemných vazeb mezi metodami a nebude opomenut také vliv současné situace podniku na investiční rozhodování. Poté budou vyhodnoceny různé způsoby financování investice a jejich vliv. Na základě této analýzy bude následně formulováno investiční doporučení.