Hodnocení investičního záměru Gumotex, a.s. - Kuklínek, Jan; Strouhal, Jiří, 1980-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením investičních projektů. Existuje mnoho metod hodnocení investic, tato práce se bude zabývat hlavně těmi nejdůležitějšími. Největší důraz bude kladen na čistou současnou hodnotu, vnitřní výnosové procento, index čisté současné hodnoty a diskontovanou dobu návratnosti. S problematikou hodnocení investic je také spojeno jejich financování, kterým se bude práce také zabývat. Teoretické poznatky uvedené v teoretické části poté budou aplikovány v praktické části. V této části bude hodnocen konkrétní reálný investiční záměr. K jeho zhodnocení budou využity metody uvedené v teoretické části. Práce se zaměří na komplexní hodnocení s respektováním vzájemných vazeb mezi metodami a nebude opomenut také vliv současné situace podniku na investiční rozhodování. Poté budou vyhodnoceny různé způsoby financování investice a jejich vliv. Na základě této analýzy bude následně formulováno investiční doporučení.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses