Humanitární logistika - Nováková, Oldřiška; Pernica, Petr, 1948-; Koula, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá netradiční aplikací logistiky v oblasti humanitární pomoci, jelikož ta je nyní nedílnou součástí zahraniční politiky každého státu. Teoretická část je věnována vymezení základních pojmů obou odvětví. Praktická část práce představuje jednotlivá schémata logistických řetězců humanitární pomoci České republiky. Cílem práce je charakterizovat průběh logistického řetězce v oblasti humanitární pomoci na a mimo území České republiky s uvedením jednotlivých případových studií (povodně na Novojičínsku a katastrofa v Japonsku). To autorce umožní porovnat jednotlivé procesy poskytování humanitární pomoci na a mimo území České republiky, navrhnout doporučení pro zlepšení dané situace a zdůraznit slabiny, které daný logistický systém má.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses