Logistika cestovního ruchu - Palková, Veronika; Pernica, Petr, 1948-; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Logistika v současné době představuje expandující odvětví, stejně tak cestovní ruch. Jejich důležitost v jednotlivých ekonomikách stoupá, a proto se tato diplomová práce zabývá možností netradiční aplikace logistiky a to v cestovním ruchu. Teoretická část je věnována vymezení pojmů a důležitosti obou odvětví. V aplikační části autorka představuje zkoumaný podnik v cestovním ruchu. Cílem práce je charakterizovat logistické řetězce zapojené do logistického systému. Analyzován bude současný stav podniku, jeho produkty, dodavatelé tak, aby bylo co nejvíce přiblíženo fungování podniku a následně mohlo být navrženo plánování na strategické, taktické a operativní úrovni, které nyní chybí. V závěru práce budou představeny navrhované změny. Cílem této diplomové práce je dokázat, že principy logistiky fungují i v podniku služeb a že mohou napomoci zlepšení činnosti podniku a získání konkurenčních výhod na trhu.
Vedoucí práce: Petr Pernica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses