Metodika testování použitelnosti mobilních zařízení pro bezkontaktní NFC platby - Novotná, Pavla (2013)
Cílem práce je návrh a experimentální ověření metodiky testování použitelnosti zařízení pro bezkontaktní mobilní NFC platby. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi mladou a flexibilní oblast (m-commerce a použitelnost mobilních zařízení) je třeba k vytvoření metodiky přizpůsobení metod a standardů testování použitelnosti na specifika mobilních zařízení. Přínosem práce je propojení oblasti použitelnosti s oblastí m-commerce a vytvoření metodiky pro testování použitelnosti mobilních zařízení v oblasti mobilních NFC plateb. Tato práce může být přínosem pro společnost, která se rozhodne vstoupit na trh mobilních plateb (jak například na českém trhu poměrně nečekaně udělala firma MOPET CZ s projektem mobito), ale také pro společnosti, které se již oblastí m-commerce zabývají. Částečně může být práce užitečná i jako podklad pro vytvoření vlastní metodiky testování mobilních zařízení, byť k jiným účelům.