Věková diverzita - prosazování rovných příležitostí ve společnosti RWE - Procházková, Petra; Němec, Otakar; Ondřej, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tématem diplomové práce nazvané "Věková diverzita - prosazování rovných příležitostí ve společnosti RWE" je rozbor nástrojů diverzity managementu konkrétní společnosti v letech 2011 až 2012, vymezení age managementu a navržení akčního plánu věkové diverzity firmy na období let 2013 až 2014. Teoretická část práce definuje základní pojmy potřebné ke zvládnutí dané problematiky, např. rovné příležitosti, diverzita, age management. Součástí je popis historického vývoje diverzity managementu včetně legislativního rámce v EU a v České republice. Age management je řízení s ohledem na věk a schopnosti zaměstnanců a jako takový jednoznačně souvisí s demografickými změnami společnosti. V práci jsou shrnuty prognózy demografického vývoje společnosti provedené ČSÚ, z nichž jednoznačně vyplývá, že demografická situace v České republice vede ke stárnutí populace. V praktické části diplomové práce je provedena analýza programu "Diversita" skupiny RWE ke dni 31.12.2012, a to zejména s ohledem na aplikaci nástrojů věkové diverzity, analýzu rozmanitosti pracovních sil, a vymezení volného pracovního potenciálu. Výsledky analýzy jsou porovnány s činností vybrané společnosti v oblasti age managementu. Na základě zjištěných poznatků je navržen akční plán věkové diverzity skupiny RWE na následující období a jeho implementace do společnosti. Cílem práce je ověření pozitivního přínosu věkové diverzity pro skupinu RWE v České republice.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses