Corporate design - Bejr, Štěpán (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou firemního designu. Teoretická část specifikuje začlenění firemního designu v marketingové teorii, seznamuje s jeho základními prvky, zásadami a procesem jeho vytváření. Praktická část zkoumá změnu firemního designu ve 4 významných českých organizacích - České televizi, Českém rozhlasu, Zoo Praha a České pojišťovně. Odkrývá specifika každého případu, jejich pozitivní a negativní aspekty a snaží se tak nalézt důležité faktory, jež ovlivňují úspěšnost změny firemního designu v praxi. Pro tyto účely využívá i provedeného marketingového výzkumu mezi spotřebiteli a expertních názorů.