Podnikateľský plán firmy Madam s.r.o. - Sabela, Tomáš (2013)
Diplomová práca popisuje vytvorenie podnikateľského plánu existujúcej spoločnosti, ktorá sa špecializuje na výrobu okien a dverí so sídlom na Slovensku. Jej podnikateľským zámerom je založenie novej spoločnosti v zahraničí spolu s ďalšími spoločníkmi. Úlohou práce je vyhodnotenie podnikateľského zámeru a detailný popis všetkých náležitostí, ktoré sú pri jeho realizácii dôležité. Teoretická časť práce vysvetľuje účel podnikateľského plánu, jej cieľom je rozvedenie základných náležitostí a popis, ktorý slúži ako podklad pre praktickú časť. Praktická časť sa zaoberá vytvorením konkrétneho podnikateľského zámeru a zameriava sa na jeho hlavné komponenty -- finančný plán, marketingovú a obchodnú stratégiu.