Trendy v lékařské turistice - Chvátalová, Veronika (2013)
Práce seznamuje s oborem lékařské turistiky, který je relativně novou možností mezinárodního podnikání. V práci je popsán dosavadní vývoj lékařské turistiky a jsou nastíněny očekávané tendence. Stěžejní část práce se pak věnuje možnostem marketingu, a to především v prostředí internetu. Na příkladu získávání klienta -- zdravotního turisty je provedena analýza interních dat agentury Praga Medica Healthcare s.r.o., společnosti zabývající se zprostředkováváním lékařských zákroků a péčí o zdravotní turisty. Pomocí této analýzy jsou poté zhodnoceny změny v chování zákazníků.