Poděbrady na trhu lázeňských služeb v České republice - Šimůnková, Monika (2013)
Práce analyzuje a hodnotí postavení lázeňského města Poděbrady, respektive zdejší největší lázeňské společnosti Lázně Poděbrady, a.s., na trhu lázeňských služeb v České republice. Práce je rozdělena do pěti kapitol. Teoretická část práce se věnuje úvodu do problematiky lázeňství (vymezení základních pojmů, vztah lázeňství a cestovního ruchu, lázeňský produkt, management a marketing, ekonomické přínosy lázeňství). V další části jsou uvedeny základní informace o městě Poděbrady, vývoji poskytování lázeňských služeb v tomto městě a využívaném přírodním léčivém zdroji. V následující kapitole je provedena analýza subjektů poskytujících v Poděbradech lázeňské služby a jejich porovnání. Čtvrtá kapitola se z několika hledisek zabývá postavením společnosti Lázně Poděbrady, a.s. na trhu lázeňských služeb v České republice. Na základě provedených analýz a srovnání je v závěrečné části práce provedeno zhodnocení postavení společnosti Lázně Poděbrady, a.s. na trhu lázeňských služeb v České republice.