Finanční arbitr ČR a obdobné instituty ve vybraných zemích EU - Gránová, Anna (2013)
Bakalářská práce vymezuje pojem finančního arbitra České republiky, seznamuje s jeho činností a poukazuje na obdobné instituty ve vybraných zemích Evropské unie. První kapitola je zaměřena na finančního arbitra České republiky. Druhá kapitola zkoumá obdobné instituty mimosoudního řešení sporů ve Francii, Velké Británii, Německu a Polsku se zaměřením na lokální specifika a případné rozdíly v rozsahu služeb. Závěrečná třetí kapitola se věnuje zhodnocení institutu finančního arbitra České republiky z pohledu spotřebitele a představuje případné návrhy na zlepšení efektivity jeho práce.