Finanční arbitr ČR a obdobné instituty ve vybraných zemích EU - Gránová, Anna; Moravec, Tomáš, 1983-; Andreisová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce vymezuje pojem finančního arbitra České republiky, seznamuje s jeho činností a poukazuje na obdobné instituty ve vybraných zemích Evropské unie. První kapitola je zaměřena na finančního arbitra České republiky. Druhá kapitola zkoumá obdobné instituty mimosoudního řešení sporů ve Francii, Velké Británii, Německu a Polsku se zaměřením na lokální specifika a případné rozdíly v rozsahu služeb. Závěrečná třetí kapitola se věnuje zhodnocení institutu finančního arbitra České republiky z pohledu spotřebitele a představuje případné návrhy na zlepšení efektivity jeho práce.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses